Knapp förlust i Kumla

Denna eftermiddag åkte Vetlanda till Kumla för att möta Indianerna, i en direkt avgörande batalj om en plats i slutspelet.

Vetlanda kämpade och slet länge och väl och hade ett litet grepp på hemmalaget i mitten på matchen.  De andra resultaten gick emot Vetlanda dessutom, samtidigt som hemmalaget Indianerna fick fart på maskineriet.

Bataljen slutade 45-44 till hemmalagets favör. Minsta möjliga marginal alltså. Reservheatet 11, var orsaken att siffrorna blev som de blev. Wennerstam och Bergström båda uteslutna, så här blev det 3-2 i Vetlandafavör genom Vispen!

Slutspelet var däremot borta sedan länge, Vetlanda behövde vinna denna batalj med stora siffror OM både Masar och Dackar åkte på däng. Nu gjorde de inte det, så årets elitserie stannar härmed för Vetlanda.

THJs kväll va hygglig. Inte en favoritbana men vi brukar göra bra resultat här.

THJ var uppsatt som nummer 4. I första heatet kammade han noll mot Lindgren och Jablonski. Laguta kom emellan här och heatet slutade 2-4, 9-9!

Andra gången ut gick det klart bättre. En andra plats efter Zengota. Heatet slutar 3-3 och 15-15!

Tredje framträdandet blev det återigen en andra plats över linjen. Denna gång efter Lindbäck. Förlust i heatet 2-4 och 21-21. Laguta fick kämpa men kom sist.

Sista framträdandet för THJ slutade med en nolla. I heat 13, det var efter detta hemmalaget började beta tillbaka på allvar. Oavgjort heat 3-3, vinnare blev Zmarzlik. Då var ställningen 41-36 till Vetlanda. Som bekant var detta inte alls tillräckligt för avancemang. Resterande heat förlorade Vetlanda och Indianerna vände och vann till slut.

Raden denna afton för THJ blev 0,2,2,0. 4 poäng på 4 heat. Bra jobbat på en ordinarie plats för THJ, något han varit utanför ett tag.

Vetlanda är utslaget ur årets Elitserie och arbetet för nästa säsong har redan inletts!

Vi ses