Som speedwayförare lever man ett relativt normalt liv. Man handlar, bor i en vanlig bostad och i regel arbetar man med något vid sidan om sitt körande. Men hur kan vardagen se ut för en speedwayförare under tävlingssäsongen?

Bra kost

Som speedwayförare måste man orka med sina långa dagar och de tuffa loppen. Det betyder att man måste äta bra. Om man bara äter snabbmat eller onyttiga saker kommer det snabbt att märkas på kroppen.

Träna på bana

En annan sak som hör vardagen till är att träna på sin körning. Det spelar ingen roll om man är en van förare eller inte. Man behöver trots allt ge sig ut på banan med jämna mellanrum för att öva lite extra. Det är extra viktigt om man har skaffat sig en ny motorcykel att köra på. Då behöver man lära känna den lite extra.

Familjeliv

Om man har familj är det också vanligt att man spenderar en hel del tid med dem. När man är iväg på tävling kan det nämligen vara så att man inte träffar familjen på ett antal veckor. Då gäller det att passa på under tiden man är hemma och ledig.

Hitta tävlingar att vara med i

Är man med i ett speedwaylag är det i regel någon annan person än förarna som bestämmer om olika tävlingar man ska delta i. Kör man däremot bara för att det är roligt kan man själv behöva leta efter tävlingar som passar.

Träffa klubbkompisar

Ibland kan det också vara roligt att träffa sina tävlingskamrater och andra medlemmar om man kör för en klubb. I regel träffas man mestadels i samband med en tävling men det kan vara minst lika kul att ses på fritiden. Man kanske kan mötas och grilla, titta på andra som kör eller träffas tillsammans med allas familjer.