Som speedwayförare kan man ibland uppleva att dagarna är alltför korta för att man ska kunna hinna med det man vill. Inför en tävling finns det väldigt många tider att passa och det är flera saker man ska hinna med att göra. Som förare kan man snabbt bli stressad. Det kan även vara så att familj och vänner känner sig lite bortglömda, men det är helt enkelt så att förberedelser tar tid. Har man sin speedway som ett yrke behöver människor i omgivningen helt enkelt acceptera det.

Tänk också på vilan

Det är viktigt att inte slitas med för mycket av arbetet. Ibland behöver man också ta tillfället i akt och ta det lite lugnt. Då kan man till exempel spela med en Yobetit-bonus på online casinot. Där finns det ett stort antal spel att ta del av. En del av slotsen bjuder också på symboler med motortema.

Motorcykeln ska vara i ordning

Något som tar relativt mycket tid är att se till att motorcykeln som används i loppen är i ordning. Den ska vara godkänd att tävla med, den ska fungera och dessutom måste man se till att den är relativt ren, i alla fall inför de första loppen. Om man kör för professionella lag finns det ofta personal som tar hand om motorcyklarna men har man inte nått den nivån får man i regel göra det jobbet på egen hand.

Viktigt med fysisk träning

Som förare i speedway behöver man också ha en relativt bra fysik. Det krävs både styrka och balans för att man ska kunna hantera sin motorcykel inne på banan. Många gånger kan banan vara spårig och vid regn även lerig. Att lägga ett par timmar på gymmet eller på annan form av fysisk träning är inte fel. Det kan ge föraren en betydligt större fördel när det väl är dags att tävla.