När det gäller speedway kan det vara ganska dyrt att delta i sporten. Man behöver en motorcykel, man ska ta sig mellan olika tävlingar samt träning och man behöver annan utrustning samt skyddskläder. Är det ett helt lag som ska utrustas och transporteras blir det ännu dyrare. Sponsring kan lösa en hel del av de ekonomiska bekymren men att hitta sponsorer är inte helt lätt.

Visa sig på banorna är viktigt

För att sponsorer ska vara intresserade av ett speedway lag är det i regel så att de vill se laget ute på tävlingsbanorna. Om laget inte visar att de kan köra, eller att de har någon chans att hävda sig mot andra lag blir det svårt att få sponsorer. Att ta sig ut på tävlingsbanorna är alltså viktigt även om speedway laget är relativt nystartat.

Fråga släkt och vänner

Söker man efter sponsorer kan det vara klokt att fråga släktingar och vänner om de kan tänka sig att sponsra eller om de vet något företag som kan vilja ställa upp. Ibland kan man ha tänkbara sponsorer närmare än vad man från början tror.

Visa tacksamhet

När man får tag i en sponsor är det viktigt att man visar tacksamhet. Även om sponsorn inte kan ställa upp med exakt det man ber om bör man vara tacksam för det man får. Det gäller också att man verkligen följer de regler som man kommer överens om med sponsorn. Kanske vill sponsorn synas på speciella ställen och då måste man komma ihåg det tills det är dags att tävla.

Begär ingen orimlig sponsring

Det går inte att begära helt orimlig sponsring, speciellt inte när laget är nyskapat och det inte är någon som riktigt vet hur förarna kör. Att begära flera hundra tusen av en sponsor kommer antagligen inte att accepteras. Man får helt enkelt hålla sig till lägre belopp i början.