Om man har kört speedway ett tag för att man tycker att det är roligt kan det tids nog vara dags att satsa på lite mer tävlingsinriktat körande. Då är det dags att börja se sig om efter ett lag. Ett alternativ är att starta ett helt eget speedwayteam. Men vad bör man tänka på då?

Hitta bra förare

En av de allra första sakerna man bör göra är att leta efter bra förare. Är man själv oerfaren kan det vara klokt att leta efter andra personer som har mer vana av att köra speedway. För att hitta förare kan det vara klokt att annonsera i olika tidningar eller online. I annonsen kan det också vara bra att be om referenser om de blivande förarna har sådana. Man kan också sätta upp anslag på till exempel anslagstavlor vid speedwaybanor.

Hur många förare ska vara med?

När man sätter ihop ett speedwayteam bör man se till att ha minst åtta förare. Det skadar inte att också ha någon förare i reserv som man kan ta in om någon skulle bli sjuk. Det kan också vara bra att ha med någon som kan meka med motorcyklarna om det skulle behövas. Vill man inte själv ta hand om personuppgifter, hemsida och ekonomi kan det också behövas en annan person som ordnar med det.

Vilken målsättning har man med teamet?

När man ska bygga upp sitt speedwayteam måste man också tänka över vad man har för målsättning med teamet. Om man inte vill tävla i de allra högsta klasserna kanske det inte är lönt att ta in förare som vill tävla på elitnivå. Det kan vara klokt att prata med de personer som är intresserade av att vara med om vad de har för målsättningar. Skiljer de sig väldigt mycket åt kan det vara svårt att komma överens längre fram.